Misschien ben je nog niet bekend met Black Friday, het is immers pas vrij recent een hype geworden in Nederland. In Amerika was dit fenomeen al langer bekend: van origine refereert de term Black Friday naar de vrijdag voorafgaand op Thanksgiving, een dag waarop veel personen vrij namen van hun werk. Diverse winkels begonnen hierop in te spelen door op deze dag grote kortingen te geven op een groot deel van hun assortiment, zodat de vrije mensen deze dag winkelend zouden spenderen. Inmiddels is Black Friday uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, dé dag bij uitstek waarop de prijzen het laagst zijn en de kortingen te omschrijven zijn als exorbitant. Vele kledingzaken doen mee aan Black Friday, dus ook de kleding prijzen zullen lager zijn dan ooit. Geen betere dag om aankopen te doen dan Black Friday 2018.

 

Zowel online als in de winkel

Vele aanbieders beschikken over zowel een webshop als een fysieke winkel waar mensen kleding kunnen passen en op hun gemak rond kunnen lopen. Je kunt je voorstellen dat het op een dag als Black Friday zwart ziet van de mensen in de meeste kledingzaken, waardoor het geen overbodige luxe is dat je ook gewoon jouw kleding online kan bestellen. Inmiddels hebben webwinkels hun lessen geleerd van de eerste aantal edities van Black Friday: het kwam vaak voor dat webshops al snel door hun voorraad heen waren vanwege de vele aankopen, waardoor sommige mensen langer dan gepland moesten wachten voordat hun aankopen eindelijk arriveerden. Dit laten de webshops zich geen twee keer gebeuren, waardoor je tegenwoordig vaak al dagen van tevoren kunt starten met het aanschaffen van jouw Black Friday aankopen. Zo is alles ruim in het assortiment vertegenwoordigd en zul jij snel kunnen genieten van jouw aankopen.

 

Cyber Monday

Naast dat het fenomeen Black Friday kwam overgevlogen uit Amerika, namen we tevens het concept ‘Cyber Monday’ over van de Amerikanen. In Amerika bestond er namelijk een groot verschil tussen deze twee dagen: Black Friday gold voor fysieke winkels, Cyber Monday voor de webshops. In Nederland doen we eigenlijk niet aan die distinctie, waardoor je op beide dagen kunt genieten van grootse kortingen. En veelal is het Black Friday circus tegenwoordig zo uitgebreid dat ook de voorafgaand en tussen Black Friday en Cyber Monday gevuld zijn met kortingen. Er is geen beter tijdstip om nieuwe kleding aan te schaffen dan tijdens Black Friday!