Heb je een mooi kledingstuk met panterprint gekocht, maar heb je het nog niet gedragen? Dan helpen wij je een handje dit opvallende kledingstuk goed te combineren. Met de tips in dit artikel draag je jouw nieuwe aanwinst op de allermooiste manier. Tijgerprint, of panterprint is op dit moment een heuse trend in Nederland, in iedere etalage of winkel zelf zie je wel een panterprint of tijgerprint kledingstuk voorbij komen. Deze print is een makkelijk print, je kunt een dergelijke print met heel veel kleuren combineren, de veiligste kleur die je kunt matchen is zwart of wit. Draag je een rokje met print, dan is het ook leuk om een wit of zwart oversized shirt in je rokje te dragen.

 

Tip 1: combineer de print met de juiste kleuren

Panterprint combineert erg mooi met de kleuren grijs, donkerblauw en groen. Natuurlijk kun je de print ook dragen met de kleuren zwart en wit, aangezien vrijwel alle prints bij deze basiskleuren passen. Durf je een stapje verder te gaan? Combineer de print dan met rood, voor een extra wilde en sexy look. Neon Kleuren kun je beter vermijden, want deze kleuren geven de print een beetje een goedkope uitstraling. Bovendien vloeken neon kleuren enorm bij een panter of tijgerprint, ook is neon een beetje uit de mode geraakt.

 

Tip 2: ga voor stoer of ga voor sexy

Een kledingstuk met panterprint kan stoer zijn, maar ook sexy. Welke uitstraling het kledingstuk heeft, is onder andere afhankelijk van de manier waarop je het kledingstuk draagt. Draag je een panterprint bomberjack met sneakers, dan heb je vooral een stoere en sportieve outfit. Draag je een tijgerprint jurkjes met hoge hakken, dan is je outfit eerder sexy. Houd er wel rekening mee dat je outfit niet té sexy moet worden, want dan wordt de print een beetje goedkoop en zelfs ordinair.

 

Tip 3: sla niet helemaal door

Je kunt dameskleding met panterprint best combineren met accessoires met panterprint, zoals sieraden, een sjaaltje of schoenen. Sla hier echter niet in door. Panterprint komt het mooist tot zijn recht als je deze opvallende print subtiel en stijlvol weet te dragen. Heeft jouw complete outfit panterprint, dan zie je er vooral een beetje gek uit. Je kunt dan ook beter wat minder panterprint kleding en accessoires dragen dan te veel. Draag je bijvoorbeeld een panterprint jurkje, dan kun je daar een zwarte legging onder doen om het effect wat te breken.