De winter komt er weer aan en dat betekent dat de zomerkleding weer op de bovenste plank en achterin de kast mag. Zeker nu het er deze winter met corona naar uit ziet dat je jaarlijkse overwinter vakantie naar Bali niet door gaat. Nee, deze winter zullen we toch echt in eigen land moeten doorbrengen. En dat is koud. Maar niet getreurd, met de juiste heren truien kom jij de winter niet alleen warm, maar ook nog eens stijlvol door! Hier delen we een aantal tips voor het kiezen van de best passende heren truien.

Jouw persoonlijke stijl

Truien zijn bij uitstek geliefd door iedereen. Zeker in de winter is er niets lekkeder dan een fijne, warme trui. Maar ook in de zomer kan een trui goed van pas komen. In Nederland kunnen de zomeravonden tenslotte nog best frisjes zijn en dan is het fijn om met lagen te werken en een trui bij je te hebben. Maar hoe kies je nou de perfecte trui uit? En hoe draag je heren truien op een modieuze manier? Allereerst is het belangrijk dat je truien kiest die bij jouw persoonlijke stijl passen. Koop truien die passen bij de rest van je garderobe. Dit maakt het makkelijker om vervolgens stijlvolle combinaties te maken.

De juiste pasvorm

Truien komen in verschillende pasvormen, materialen en kleuren. En welke trui het beste bij jou past, hangt af van een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld je postuur. Als je wat slanker gebouwd bent en kleine schouders hebt, dan is het dragen van een oversized trui misschien niet echt een aanrader. En als je wat breder gebouwd bent en de trotse eigenaar bent van een bierbuikje (helemaal niets mis mee!), dan wil je misschien liever truien dragen die wat losser zitten.

Het materiaal

Qua materiaal hangt het heel erg af wat je prettig vindt. Wollen truien zijn mooi, maar als je gevoelig bent voor jeuk is een wollen kriebeltrui misschien niet helemaal iets voor jou. Dan zou je misschien eerder voor een katoenen trui willen gaan. Als je houdt van kwaliteit en een wat sjiekere uitstraling, dan zou je ook kunnen kiezen voor een trui van kasjmier. Kasjmier is misschien wel wat duurder, maar zit onwijs lekker en voelt heerlijk zacht. Sowieso dat je vriendin dan niet van je af kan blijven!

De juiste kleur

Truien komen in verschillende kleuren en het hangt af van jouw persoonlijke smaak, je huidskleur, de kleur van je haren en je ogen welke kleur het beste bij je past. Bij bepaalde kleuren komen bijvoorbeeld je ogen heel sterk naar voren. En bij andere kleuren kan je huid bleker lijken dan het is. Sommige kleuren kunnen je huidskleur zo'n boost geven dat het lijkt alsof je lekker in de zon hebt gezeten. Kleuren kunnen veel doen en ons uiterlijk flink bepalen. Let hier dus goed op bij het kiezen van een trui!