Een jeans is een jeans, denk je misschien wel. Toch is het belangrijk om op een bepaald aantal dingen te letten wanneer je een nieuwe jeans gaat kopen. Jij droomt er toch ook van om de perfecte jeans te hebben? Je kunt natuurlijk naar de stad gaan, maar je kunt ook online broeken kopen, bijvoorbeeld van Jacob Cohen. Alles van Jacob Cohen vind je bij La Boule en kun je online bestellen, lekker makkelijk! Wij geven je graag de beste tips voor het kopen van de perfecte jeans.

 

Het juiste model kiezen

 

Iedereen heeft een ander figuur, en voor ieder figuur is weer een andere jeans het beste. Heb je een peerfiguur waarbij je een breder onderlichaam hebt en een slanke taille? Dan heb je vast al gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om een goed passende broek te vinden. Wanneer je die wel gevonden hebt, kies dan voor een rustige broek van een donkere kleur. Heb je juist een appelvorm, waarbij het gewicht vooral bij je buik en borsten zit? Dan kun je het beste geen strakke heupbroek aandoen. Kies dan voor een bootcut jeans. Hierdoor lijk je slanker en komt er meer balans tussen boven- en onderlichaam.

 

De juiste lengte kiezen

 

Het kan ook nog eens lastig zijn om de juiste lengte van de jeans te kiezen. Houd in gedachte welke schoenen je het meest draagt, of welke schoenen je met deze jeans wil combineren. Wanneer dit platte schoenen zijn, zorg er dan voor dat de broek tot halverwege de achterkant van je schoen komt. Als je graag hakken draagt, dan mag de broek tot het bovenste gedeelte van je hak komen. Het is slim om andere jeans te kopen voor bij platte schoenen en andere jeans voor bij hakken. Je jeans is te lang wanneer je je schoenen niet meer ziet, je op je broek kan staan of je broek plooien heeft aan de onderkant. Je jeans is meestal te kort wanneer je je sokken kunt zien of wanneer je koude enkels krijgt wanneer je gaat zitten.

 

Wanneer is je jeans te strak en wanneer te los?

 

Natuurlijk weet je het wel dat je jeans te strak is als je deze moeilijk over je bovenbenen heen krijgt. Maar er zijn natuurlijk ook wat twijfelgevalletjes. Je jeans zit te strak wanneer je ziet dat de stof rondom de rits uit elkaar gaat staan. Ook wanneer de broek rode afdrukken achterlaat in je buik, kun je beter een maatje groter pakken. Je jeans is natuurlijk te los wanneer je constant moet hijsen. Ook wanneer het een boyfriend jeans is, moet deze goed blijven zitten aan de bovenkant. Natuurlijk zijn de pijpen hier wel wat wijder, wat bij het model van de broek hoort.